Taşkınlar Doğal Depo - Hafriyat - Tünel İnşaatı

Kavak Depo

Kavak Depo

Kavak Depo


Kavak Kasabası, Nevşehir'de kayaç tüf yapısına sahip olan bölgelerden birisidir. Aynı zamanda bulunduğu bölgede dağ ve tepe oluşumu daha fazla olduğu için doğal depo yapımına elverişli hale gelmektedir. Yapılan bu depolarda narenciye mahsülleri ve patates çeşitleri uzun bir sezon boyunca saklanabilmekte ve korunabilmektedir.

Yaklaşık 15 milyon yıl önce Erciyes, Hasandağ ve Güllüdağ Volkanizması sonucunda oluşan genel olarak tüf ve türevi ignimbritik kökenli yumuşak kayaçların meteorolojik etkilerle aşınması sonucu peri bacaları ve bölgesel yüzey şekilleri oluşmuştur. yağmur ve rüzgar. Bölgede geçmişte ve günümüzde inşa edilen yeraltı yapıları Ignimbirit birimlerinde olup, birim akıcı tüftür.

Bu birimler yerel olarak incelendiğinde dar alanlarda homojen, geniş alanlarda heterojendir. Ignimbritik tüfler, plajiyoklaz, kuvars, süngertaşı, opak mineraller, biyotit ve simetri kil hamuruyla çimentolanarak oluşturulur. Söz konusu malzeme su ile temas ettiğinde şişebilme özelliğine sahiptir. Materyal içerisindeki biyotit ve opak mineraller, metamorfizma sonucunda demir okside dönüşebilmektedir. Metamorfizma sonucunda malzeme içerisindeki camsı kısımlar kile dönüşebilmektedir.

Kolay işlenebilen bu kayaçlar, ignimbritik karakterli tüfte bulunur. Ticaret Kolonileri M.Ö. 3000'den beri dönem: yaşam - yerleşim alanları, keten evler, ibadet alanları, hayvan barınakları, barınaklar, turistik veya ticari tesisler bugün hala inşa edilmektedir ve yaklaşık 5000 yıllık bir tarihe değinilebilir.

Bu sayfayı paylaş :